Monday, 28 August 2017

Despre importanța toleranței în relația de prietenie

O realție de prietenie se bazează nu doar pe asemănarea dintre două sau mai multe persoane (deși așa începe de obicei), ci și pe capacitatea oamenilor de a se accepta reciproc. Astfel, toleranța este o trăsătură apreciabilă, dar rareori prezentă sau manifestată.
În primul rând, o prietenie are și suișuri și coborâșuri, iar în momentele de tensiune între indivizi toleranța este un element ce poate neutraliza o situație conflictuală. Capacitatea de a trece peste o părere diferită sau peste o trăsătură de caracter care nu este pe placul unuia dintre indivizi necesită o personalitate puternică și o minte rațională.
În al doilea rând, toleranța apropie oameni diferiți, a căror preferințe pot să coincidă în multe privințe, dar pot să și difere. Tot prin toleranță poate fi apreciat modul de gândire al unui individ, chiar dacă acesta nu coincide cu ce crede prietenul său.
În concluzie, toleranța este o trăsătură necesară pentru a lega o prietenie strânsă, pentru că prin intermediul acesteia sunt aplanate multe conflicte de interes (și nu numai), dar asigură și o viziune diferită asupra lucrurilor pentru oamenii pe care-i leagă o relație de prietenie.

No comments:

Post a Comment