Friday, 27 January 2017

Despre rolul artistului în societate

Poziția artistului într-o societate este desoeri incertă; în secolele trecute, un artist era omul sărac și visător, prea puțin înțeles de cei din jur, dar mereu prezent la evenimentele oamenilor bogați pentru a-i distra. Astăzi, un artist rămâne a fi omul misterios din societate, dar care s-a adaptat, mai mult sau mai puțin.

În primul rând, rolul artistului într-o societate este de a inspira. Un om talentat în muzică, teatru, pictură atrage atenția prin capacitatea sa de a transforma cotidianul în frumos. Oamenii mai practici, sau cu mai puțină inspirație caută artistul în momentele în care simt nevoia să se relaxeze și să își hrănească sufletul cu ceva diferit, ceva mai puțin real. 
În al doilea rând, menirea unui artist este de a înfrumuseța o societate gri, a cărei interese sunt de ordin pragmatic: bani, avansare la locul de muncă, poziția socială. Într-un amalgam de interese și mici bătălii pentru cine știe ce beneficiu social, artistul reprezintă acel element frumos care trăiește pentru alții și care oferă culoare concetățenilor săi.
În concluzie, societatea reprezintă locul de muncă al artistului. Pe de o parte, acesta îi inspiră pe cei din jurul său și-i distrează prin intermediul talentelor sale și pe de altă parte, artistul este elementul care are rol de a înfrumuseța comunitatea din care face parte.

No comments:

Post a Comment